• Školský rok 2020/2021

          • Vyučovanie v školskom roku 2020/2021 začína od 2.9.2020. Dochádzka na vyučovanie je pre žiakov povinná!

            Záhájenie školského roka 2020/2021

            Príchod do školy od 7.45hod. do 8.00hod. - žiaci prichádzajú do svojich tried. Privítanie žiakov a otvorenie školského roka bude prebiehať v jednotlivých triedach bez prítomnosti rodičov. Žiaci po privítaní odchádzajú domov približne o 8.30hod.

            Žiadame rodičov žiakov 1.ročníka, aby sa spolu so žiakmi sústredili o 8.20hod. pred vchodom do budovy školy. Po skončení časti programu bude pre rodičov 1.ročníka uskutočnená prvá triedna schôdza rodičov.

            Školský klub detí školská jedáleň začínajú svoju činnosť dňa 3.septembra 2020.

            _____________________________________________________

            Pokyny ZŠ Veľký Ďur

            V čase od 2.9.2020 do 14.9.2020 je používanie rúšok v interiéri pre žiakov II.stupňa povinné. Pre žiakov I.stupňa je používanie rúšok odporúčané.

            Telocvičňa sa do 20.9.2020 nevyužíva.

            Zákonný zástupca predkladá:

            Tlačivá budú k dispozícii pred budovou ZŠ v tlačenej podobe v pracovných dňoch od 26.8.2020 do 31.8.2020 v čase od 7.00 hod. do 15.00hod.

            https://www.minedu.sk/zakladne-skoly-a-skolske-zariadenia-aktualizovane-2682020/

            Pokyny ZŠ Veľký Ďur - pokyny_ZS___Vel__ky___D__ur.docx



          • Rodičovská brigáda

          • V sobotu dňa 22.augusta sa uskutočnila rodičovská brigáda. Napriek malej účasti sa stihlo urobiť množstvo práce - na prízemí sa maľovali zárubne aj dvere, umyli sa vchodové dvere, okná na chodbe a v jedálni, presadili sa izbové kvety, presúval sa školský nábytok.

            Všetkým zúčastneným patrí naše veľké ĎAKUJEME. Zároveň ďakujeme aj všetkým, ktorí akoukoľvek pomocou pomohli zlepšiť prostredie v priestoroch našej školy aj počas osatných dní. Veríme, že týmito aktivitami budú inšpiráciou aj pre ďalších rodičov, aby sme mohli spoločne ďalej skvalitňovať našim deťom každodenný pobyt v škole.

          • Čo bude potrebovať prvák v škole

          • Milí rodičia!

            V tomto školskom roku sa Vaše dieťa stane prvákom. Je to pre neho, ale aj pre Vás veľká zmena. Dovoľte, aby sme Vám v predstihu predložili zoznam vecí, ktoré bude prvák potrebovať pred nástupom do školy.

            • školská aktovka
            • prezúvky (nie šľapky) - budú uložené v skrinkách
            • peračník : 2 mäkké ceruzky (č.1), strúhadlo, guma, pravítko (trojuholníkové), pastelky, zelené pero, nožnice, tyčinkové lepidlo. Pero na písanie zatiaľ nekupovať , budú používať až neskôr
            • školské dosky (stačia malé)
            • obaly na zošity ( 3x veľké A4, 6x malé A5, obal na zápisník)
            • telesná výchova : vrecúško na gumičku - v ňom tepláková súprava, tenisky s bledou podrážkou, tričko, krátke nohavice, ponožky, švihadlo. KAŽDÚ ČASŤ ÚBORU PROSÍME OZNAČIŤ MENOM.
            • výtvarná výchova : vrecúško na gumičku - v ňom vodové farby, 2 - 3 ploché štetce, handričku a hubku, plastelína, voskové pastelky a zásteru alebo staré tričko.
            • hygienické potreby : vrecúško - v ňom 1ks antibakteriálne tekuté mydlo, textilné uteráky (zatiaľ nebudú používať), rezervné rúško. 

             

            Obec Veľký Ďur zabezpečila pre každého prváčika potrebné zošity, učebnice a ďaľšie učebné pomôcky a sú už pripravené v škole. Ďakujeme!

            Tešíme sa na Vás 2.septembra :)​​​​​​​

             

          • Brigáda v škole v sobotu 22.8.2020

          • Milí rodičia a priatelia školy,

            letné prázdniny sa nám pomaly končia a žiaci opäť zasadnú do školských lavíc. Ako mnohí viete, počas posledných mesiacov prebiehala na našej škole rozsiahla rekonštrukcia a deti sa tak môžu tešiť na vynovené priestory školy. Murárske a elektrikárske práce sa ukončili a počas posledných dní pracujú všetci zamestanci školy na tom, aby sme do septembra stihli všetko upratať a nachystať. Je toho naozaj dosť, preto by sme Vás, milí rodičia a priatelia školy, chceli požiadať o pomoc.Tí z Vás, ktorí máte chuť a čas, pozývame na RODIČOVSKÚ BRIGÁDU, ktorá sa uskutoční v sobotu 22.8.2020 o 8.30hod. Svoju prípadnú účasť môžete nahlásiť p.riaditeľke L.Machovej.

            ĎAKUJEME a tešíme sa na Vás :)

          • Ukončenie šk.roka 2019/2020

          • V utorok 30.6.2020 sme sa po dlhom čase všetci stretli v našej novej krásnej telocvični, aby sme sa rozlúčili so školským rokom. Pani riaditeľka PaedDr.Lucia Machová sa prítomným prihovorila slávnostným príhovorom, kde zhodnotila dosiahnuté výsledky žiakov, odmenila najvzornejších žiakov jednotilivých ročníkov a poďakovala žiakom, pedagógom a rodičom za ich prácu.

            Tento rok sme sa nelúčili len so školským rokom, ale aj s pani ekonómkou K. Šáriovou a obľúbenou pani učiteľkou PaedDr. Z. Frtúsovou, ktorým ďakujeme za ich dlhoročnú svedomitú prácu a želáme im veľa osobných i pracovných úspechov.

            Lúčili sa s nami aj deviataci, ktorí opúšťajú brány našej školy a čakajú na nich nové dobrodružstvá na strednej škole. Následne si žiaci prevzali vysvedčenia od svojich tr. p.učiteliek a hurááá na prázdniny!

            Touto cestou sa chceme poďakovať aj Vám milí rodičia za pomoc pri domácom vyučovaní, za spoluprácu s pani učiteľkami a že sa nám spoločnými silami podarilo zvládnuť tento náročný školský rok. Ďakujeme!

            Želáme Vám krásne leto, plné zážitkov a oddychu! Tešíme sa na Vás v septembri :)

          • Straty-nálezy

          • Oznamujeme Vám, že v areáli školy, pri multifunkčnom ihrisku sa našli dioptrické okuliare. 

            Majiteľ si ich môže vyzdvihnúť v riaditeľni školy.

          • ODOVZDÁVANIE VYSVEDČENÍ

          • V utorok dňa 30.júna 2020 o 8.00 hod. pozývame všetkých žiakov do telocvične ZŠ, kde sa bude konať slávnostné ukončenie školského roka. Žiakom budú rozdané vysvedčenia a zároveň bude prebiehať fotenie triednych kolektívov. Fotky odovzdajú žiakom ich triedne pani učiteľky v septembri. Po odovzdaní vysvedčenia a odfotografovaní odchádzajú žiaci domov.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            chceli by sme Vás inormovať o oraganizácii vyučovania posledných 2 dní tohto školského roka. Žiaci si v piatok 26.6.2020 zoberú zo školy všetky veci (prezuvky, príp.uteráky..), pretože od pondelka 29.6.2020 sa už do budovy školy nedostanú.

            V pondelok prídu deti v športovom oblečení a s desiatou. V prípade priaznivého počasia pôjdu deti na vychádzku, v prípade nepriaznivého počasia budú pre deti pripravené aktivity v telocvični. Obed ani ŠKD už v dňoch 29. a 30.júna NEBUDE!

             

          • V škole nám je veselo!

          • V pondelok 1.júna sa niektorí žiaci 1.až 5.ročníka vrátili opäť do školských lavíc. Naša škola ožila a konečne v nej znovu počuť veselý detský smiech! Pani učiteľky sa radostne zvítali so svojimi žiakmi a deti navzájom. Okrem toho, že žiaci a pani učiteľky pilne pracujú na utvrdzovaní a opakovaní učiva, venujú sa aj rôznym zaujímavým aktivitám. Žiaci 5.ročníka napríklad na hodine biológie vyrábali "výbušné rastliny" a na technickej výchove mali tému "studená kuchyňa", kde si sami pripravili výborné dobroty. Ale nám je v našej škole dobre!

          • Otváranie škôl pokračuje

          • Posledný týždeň pred letnými prázdninami od 22.júna sa budú môcť vrátiť do školy žiaci 6. - 8.ročníka na základe dobrovoľného záujmu, ktorý zisťujú triedni učitelia.

            Z dôvodu už prebiehajúcej rekonštrukcie na poschodí, nevieme zabezpečiť vyučovací proces v 9.ročníku.

          • Zmena v prevádzke školy od 15.6.2020 pre žiakov 1. - 5.ročníka

          • Od 15.6. budeme môcť zjemniť prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré boli prijaté proti šíreniu ochorenia Covid-19:

            - rušia sa limity počtov detí v triedach

            - ruší sa zákaz zmiešavania detí v triedach / skupinách

            - prevádzka našej školy je stanovená od 7,00 do 16,00 hodiny

            - ruší sa povinné meranie teploty – bude náhodné

            - ruší sa zákaz besiedok, posedení a podobných hromadných akcií(budú sa riadiť aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR)

            - v platnosti však stále ostáva vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti dieťaťa

             

            Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a žiakom

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

             

          • Vyhodnotenie zberu papiera

          • Pre tento školský rok sme zber paiera ukončili. Do tohto zberu sa mohli zapojiť žiaci 1. - 9.ročníka našej školy. O tom, že nám naše životné prostredie nie je ľahostajné, svedčí aj výsledok v počte nazbieraného papiera - 5278kg! Tým sa nám podarilo zachrániť 42 stromov.

            JEDNOTLIVCI:                                                                            

            1. miesto           Natália Porubská (8.ročník)      1616 kg              

            2. miesto           Ema Wang (5.ročník)                 663 kg              

            3. miesto           Kristínka Uhliarová (3.ročník)     271 kg              

            4. miesto           Lenka Méresová (1.ročník)         261 kg

            5. miesto           Simonka Havalová (4.ročník)      205 kg

             

            TRIEDY:

            1. miesto         8. ročník             1885kg

            2. miesto         5. ročník              921 kg

            3. miesto         3. ročník              809 kg

            4. miesto         1. ročník              616 kg

            5. miesto         4. ročník              506 kg

            Všetkým, ktorí sa do zberu papiera zapojili ĎAKUJEME!

             

          • Oznam riaditeľky ZŠ

          • Oznamujeme rodičom, že preplatok za ŠKD bude vrátený v termíne od 22. do 24.júna 2020. Preplatok bude vrátený za tie mesiace, ktoré žiak ŠKD nenavštevoval.

            Škola v prírode, ktorá sa mala uskutočniť v termíne 8.6. - 12.6. 2020 je zrušená. Zálohu, ktorú rodičia uhradili, im bude vrátená v termíne od 22. do 24. júna 2020.

          • Oznam vedúcej školskej jedálne

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom, že poštové poukážky, ktoré obdržali žiaci v marci je potrebné uhradiť. Preplatky, ktoré vzniknú, budú presunuté do budúceho školského roka. V prípade otázok alebo strate šekovej poukážky, kontaktujte vedúcu šk.jedálne p. Števárovú na tel.č. 0904 681 326

          •   Obnovenie prevádzky od 1.6.2020

          •  

            Obec Veľký Ďur, ako zriaďovateľ Základnej školy

            rozhodla o obnovení prevádzky ZŠ, vrátane ŠKD a stravovania

            Pokyny pre žiakov k nástupu od 1.6.2020: 

            Pokyny pre žiakov

             

            Tlačivá , ktoré je potrebné vyplniť:

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka - žiak odovzdá prvý deň pri vstupe do budovy. Bez tlačiva nie je možný nástup do školy     

            Vyhlásenie

             

            Čestné vyhlásenie ŠKD -  žiak odovzdá prvý deň triednej učiteľke. Bez tlačiva nie je možný nástup do ŠKD  

            Čestné vyhlásenie

            V prípade, že zákonný zástupca nemá možnosť si zverejnené tlačivá vytlačiť, budú k dispozícii pred vchodom školy dňa 1.6.2020 od 7:00 hod.

          • Návrat žiakov 1. - 5. ročníka do školy

          • Milé deti, žiaci, vážení rodičia!  

            Verím, že ste sledovali TB MŠ a potešili ste sa, že sme dostali možnosť opäť Vás privítať v škole.
            Vedenie školy, pani učiteľky, aj ostatní zamestnanci budú najbližšie dni pripravovať priestor školy pre Váš bezpečný návrat do tried.
            Všetky usmernenia a pokyny, potrebné tlačivá a informácie Vám budeme zverejňovať na web stránke školy a v prvom rade budú s Vami a Vašimi rodičmi komunikovať Vaše pani učiteľky.  
            Čo nás teda čaká v najbližších dňoch? 
            Vážení rodičia, prosíme, veľmi zodpovedne zvážte možnosť návratu detí a žiakov 1. - 5. ročníka do školy. 
            Od stredy 20.05.2020 Vás budú triedni učitelia oslovovať a zisťovať záujem o návrat Vášho dieťaťa do školy.
            Na základe Vášho záujmu pristúpime k zosúladeniu vyučovania a pobytu detí a žiakov v škole s dištančným online vzdelávaním. Zamyslite sa aj nad potrebou pobytu dieťaťa v školskej družine a samozrejme jeho stravovania v školskej jedálni. Aj na tieto otázky budeme potrebovať od Vás záväzné stanovisko.  
            Ďakujem Vám za doterajšiu spoluprácu, pochopenie, ústretovosť a vzájomnú podporu. Verím, že zodpovedným prístupom nás všetkých zvládneme aj túto výzvu. 
            Oslovte nás v prípade akýchkoľvek otázok. 

            So želaním pekného dňa a do skorého videnia,

            PaedDr. Lucia Machová – RŠ

            zsvdm4@gamil.com

            0908 747 712

            Podrobnejšie informácie nájdete na:

            https://www.minedu.sk/od-1-juna-sa-cast-deti-a-ziakov-bude-moct-vratit-do-skol/

            https://www.ucimenadialku.sk/otvaranie-skol#organizacia-a-podmienky-prevadzky-zakladnych-skol

             

          • Informácie k prijímačkám na SŠ

          • Vážení rodičia, milí žiaci deviateho ročníka a nižších ročníkov končiacich základnú školu,


            Ministerstvo školstva dňa 29.4.2020 rozhodlo ohľadne termínov, organizácii, hodnotenia a prijímania žiakov na stredné školy nasledovne:
            Prijímačky na stredné školy nebudú, rušia sa, žiakov budú prijímať podľa známok z konca 8. ročníka a z polroka 9. ročníka.
            Kritéria sa skladajú z viacerých častí:

            • za koncoročné vysvedčenia z konca 8. ročníka a polročného vysvedčenia 9. ročníka budú pridelené body v troch skupinách predmetov, ktoré zodpovedajú testovaniu deviatakov: slovenský jazyk a literatúra, matematika. Za každú známku dostane žiak body.
            • Budú sa zohľadňovať aj výsledky z olympiád, celonárodné umiestnenia v súťažiach. Výnimočne sa budú môcť uskutočniť talentové skúšky.
            • Riaditeľ strednej školy po prerokovaní v pedagogickej rade školy do 29. mája 2020 je povinný zverejniť upravené kritériá prijímacieho konania na študijné odbory podľa profilácie školy. Podmienky prijímacieho konania upraví samostatné rozhodnutie.
            • Prijímacie konanie do prvého ročníka štvorročných a päťročných vzdelávacích programov a prijímacie konanie do učebných odborov sa koná od 19. mája 2020 do 30. júna 2020.
              Kritéria musia zverejniť stredné školy do 7. mája.
            1. Uchádzač alebo zákonný zástupca žiaka, ktorý podal do 28. februára 2020 prihlášku na školu, kde sa vyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania na vzdelávanie uchádzača môže do 13. mája 2020 požiadať strednú školu o presun podanej prihlášky na vzdelávanie na iný študijný odbor, iný učebný odbor alebo na inú strednú školu, v ktorých sa vyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.
            2. Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača môže do 13. mája 2020 požiadať strednú školu o presun podanej prihlášky na vzdelávanie podľa bodu 1.1. na iný študijný odbor, iný učebný odbor alebo na inú strednú školu, v ktorých sa vyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.
            3. Uchádzač alebo zákonný zástupca žiaka môže do 15. mája 2020 podať dve prihlášky na vzdelávanie na dve stredné školy alebo na dva odbory vzdelávania na tej istej strednej škole.
            4. Uchádzač alebo zákonný zástupca žiaka do júna 2020 doručí strednej škole, do ktorej bol uchádzač prijatý na vzdelávanie, potvrdenie o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenie o nenastúpení žiaka na štúdium.
            5. Záväzné potvrdenie o nastúpení žiaka alebo nenastúpení žiaka na štúdium sa doručí strednej škole odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu alebo poštou na adresu strednej školy. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.
            6. Uchádzač alebo zákonný zástupca žiaka môže do 19. júna 2020 podať prihlášku na vzdelávanie pre prijímacie konanie na nenaplnený počet miest (druhý termín).

            Milí deviataci a žiaci končiaci základnú školu v nižšom ako deviatom ročníku, v prípade, že by ste ešte chceli zmeniť strednú školu, ktorú ste mi nahlásili kontaktujte ma, čo najskôr, najneskôr do 4 mája 2020.

            Vážení rodičia, milí žiaci, 5. mája 2020 v čase od 10.00 – 11.00 hod. prídete do školy spolu s vaším zákonným zástupcom na prekontrolovanie a podpísanie prihlášok na stredné školy.


            Ak Vám čas a termín nevyhovuje,  kontaktujte ma a dohodneme sa na inom termíne.


            V rámci hygienických opatrení do budovy školy vstupujte v rúšku a v rukaviciach, prineste si vlastné modré pero a dodržujte primerané odstupy.

             

            PaedDr. Lucia Machová,     riaditeľka školy,      tel. číslo: 0908 747 712

            Mgr.    Andrea Svitačová,   výchovný poradca,   tel. číslo. 0905191754

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje