• Mc Donald's CUP

          • Legendárneho futbalového turnaja McDonald's cup sa zúčastnili aj naši žiaci a viedli si parádne! Sily medzi družstvami boli vyrovnané a získali sme krásne 3.miesto.

            Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy!

          • Osvienčim

          • Po veľkonočných sviatkoch sa žiaci II.stupňa zúčastnili exkurzie do bývalého koncentračného tábora Osvienčim. Práve tu sa odohrávalo neopísateľné ľudské utrpenie a atmosféra strachu, bolesti a desu je prítomná aj po mnohých rokoch. 

            Po chodníkoch tohto miesta prechádzali so sprievodkyňou, ktorá im priblížila ťažký život ľudí, ktorí sa ocitli v koncentračnom tábore. Téma holokaustu je stále živá a je nevyhnutné informovať súčasné a budúce generácie mladých ľudí o zločinoch proti ľudskosti. Až tu človek pochopí, aké šťastie naša generácia má. 

            V našich žiakoch zanechala táto exkurzia hlboký zážitok a mnohí si uvedomujú, aká je pre nás dôležitá sloboda a život v pokojnej krajine.

          • Našu školu reprezentovali...

          • Sabinka MachováPeťko Lörincz v okresnom kole matematickej Pytagoriády.

            Peťko Lörincz a Tamarka Kriváneková v obvodnom kole Hviezdoslavov Kubín.

            Timejka Königová v okresnom kole Šaliansky Maťko.

          • Žiacka školská rada - aktivity

          • V mesiaci marec si členovia ŽŠR pripravili pre svojich spolužiakov zaujímavé aktivity. Jednou z nich bola aj akcia Čitateľský expert, ktorá bola zameraná na rozvoj čitateľskej gramotnosti - deti súťažili vo vedomostnom kvíze, hádali názvy rozprávok v kolese šťastia či v postupnom odkrývaní obrázkov, skladali rýmy, spájali zdrobneniny, v knihách vyhľadávali zadané úlohy a iné..

            Pri príležitosti Dňa učiteľov sa v každej triede, na jednu vyučovaciu hodinu, vymenili žiaci s pani učiteľkami. Dokonca aj skúšali a známkovali. Žiaci sa na svoju rolu svedomito pripravovali a vyučovaciu hodinu zvládli na výbornú. 

            Marec ukončili vyhodnotením výtvarnej súťaže, kde žiaci I.stupňa maľovali nový, ešte krajší obal pre rozprávkovú knihu Tri prasiatka a žiaci II.stupňa tvorili komixy na tému Pán neporaziteľný v škole.

          • Svetový deň vody

          • Svetový deň vody si na našej škole každoročne pripomíname, nebolo tomu inak ani tento rok. Voda má nekonečné množstvo využití a je našou súčasťou už od narodenia. Vedeli ste, že život na zemi sa začal práve vo vode? Aj preto má naša Zem prezývku Modrá planéta. S našimi deťmi sme na tento deň nezabudli!

            Deti prišli do školy symbolicky v modrom oblečení. Pre žiakov I.stupňa mali pani učiteľky prichystané obľúbené ,,vodné'' aktivity, pri ktorých sa nielen výborne zabavili, ale aj niečo naučili - aká je voda vzácna tekutina, prečo ňou máme šetriť a chrániť ju. 

          • Deň otvorených dverí

          • Niektorí ľudia si myslia, že pre školy je najdôležitejší mesiac september, kedy sa začína škola, nový školský rok, ale u nás v škole máme viac dní, na ktoré sa tešíme....

            Školy otvárajú svoje brány už žiakom predškolákom, aby prišli a prezreli si školu a tak aj naša škola mala 17.3.2023 svoj veľký deň, pretože prišli predškoláci spolu s rodičmi, aby sa potešili, čo všetko máme pre našich budúcich prvákov pripravené. V tento výnimočný deň sme budúcim školákom ukázali priestory školy, zoznámili sa s pani riaditeľkou a niektorými učiteľmi. A bol to naozaj veľmi vydarený deň, pretože rodičia, ale aj budúci prváci mali možnosť spoznať školu a deti zažili prvé ozajstné vyučovacie hodiny, v triedach i v telocvični. Bolo to dobré aj pre nás učiteľov, pretože sme mali možnosť spoznať predškolákov, mali sme možnosť vidieť ako sa tešia do školy. A tak sa Deň otvorených dverí na našej škole vďaka výbornej spolupráci všetkých predškolákov a pedagógov vydaril na jednotku s hviezdičkou...

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje