• Deň Zeme

          • Deň Zeme si každoročne pripomína celý svet dňa 22.apríla. Tento deň vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch, ktoré nám poskytuje Zem. 

            Naša škola si tento deň tiež každoročne pripomína rôznymi aktivitami. Prvá vyučovacia hodina bola zameraná na ochranu prírody, žiaci mali tematické vyučovanie. Po tematickom vyučovaní sa žiaci spolu s vyučujúcimi vybrali von, aby vyčistili našu prírodu od odpadkov. Žiaci I.stupňa mali na starosti vyzbierať odpadky z areálu školy. Žiaci II.stupňa boli rozdelení do viacerých skupín, kde každá skupina čistila iné okolie našej obce Veľký Ďur. Podľa fotiek, ktoré nájdete vo fotoalbume môžete vidieť, aké obrovské množstvo odpadu vyzbierali. 

            Smutným faktom je, že za tento stav znečistenia si môžeme my, ľudia. Zamyslime sa teda nad tým, v akom stave chceme našu Zem zanechať nasledujúcim generáciám. Starajme sa o našu krásnu planétu tak, aby sme život na nej mali čo najkrajší!

          • Turnaj v malom futbale

          • V mesiaci apríl sa konali dve súťaže v malom futbale, ktorého sa zúčastnili žiaci z 2. až 6.ročníka. Oba turnaje sa niesli vo veľmi priateľskej atmosfére a deti predviedli skvelé výkony. Zápasy boli napínavé a z každého streleného gólu mali nesmiernu radosť. V Tekovských Lužanoch, v turnaji McDonald'sCup, žiaci 2. - 4.ročníka získali úžasné 2.miesto a chlapci z 5. a 6.ročníka si  z Levíc odniesli pekné 3.miesto. Gratulujeme!

          • Učenie je zábava

          • Už J.A.Komenský hovoril, že najviac sa naučíme prostredníctvom zapojenia všetkých zmyslov a pokiaľ sa s obsahom učiva budeme stretávať čo najčastejšie. Učenie zážitkom či hrou umocňuje pozitívny vzťah k škole. Ako sa učíme my? Tak druháci sa napríklad zabavili na hodine maľovaného čítania, šiestaci na technike zapájali jednoduché elektrické obvody a praktickými cvičeniami sa naučili, kedy svieti žiarovka, či kedy ide motorček. Piataci si na hodine matematiky precvičovali priestorovú predstavivosť skladaním stavby z kociek. Žiaci z 3.ročníka sa na začiatku školského roka zapojili do súťaže "Kto prečíta viacej kníh?". V triede majú nástenku, kde si pomocou stôp evidujú, kto akú knihu prečítal. Následne medzi sebou diskutujú o knihe, ktorú prečítali a zapisujú si stručný obsah do svojich čitateľských denníkov. Tak takto sa my učíme :-)

          • Máme radi pohyb

          • Telesná výchova je v primárnom vzdelávaní dominantne upriamená na telesné, funkčné a pohybové zdokonaľovanie, čím prispieva k upevňovaniu zdravia a pohybovej výkonnosti. Na hodinách TSV prostredníctvom pohybových cvičení, hier a súťaží vedieme deti k radosti z pohybu a ako škola pravidelne organizujeme pre našich žiakov množstvo športových akcií. TSV na škole by mala byť len zlomkom pohybových a športových aktivít našich detí. Športujme preto spoločne! Aj počas času mimo školy si môžete s deťmi naplánovať spoločný výlet, turistiku, bicyklovanie či plávanie. Na záver Vám ešte ponúkame ukážky z hodín TSV.

          • Turnaj vo florbale a vybíjanej

          • Zatiaľ, čo sa naši deviataci dňa 6.4.2022 zapotili na Celoplošnom testovaní žiakov 9.ročníkov sa naša škola rozhodla zorganizovať pre žiakov 5.až 8.ročníka Turnaj vo florbale a vybíjanej. Turnaj prebiehal od rána 8:00hod. a trval približne do 12:30hod. Žiaci rozdelení do družstiev odhohrali viacero zápasov. Počas celého turnaja hrali veľmi dobre a skvelú atmosféru dopĺňalo radostné povzdbudzovanie detí. Na záver sa konalo vyhodnotenie, kde víťazi získali diplomy. Športu zdar!

          • Deň otvorených dverí

          • V piatok 1.apríla 2022 sme o 13:00 hod. očakávali vzácnych hostí! Predškoláci sa spolu s rodičmi prišli oboznámiť s priestormi školy a budúcimi pedagógmi.  Pani riaditeľka všetkých srdečne privítala a neskôr ich previedla po priestoroch školy. Naši skvelí učitelia si pre deti pripravili prvé ozajstné vyučovanie. Pani učiteľka Frtúsová si hravou formou preverila vedomosti z matematiky, slovenského jazyka či prvouky a veru, nestačila sa čudovať, koľko toho už budúci prváčikovia vedia. S pani učiteľkou Adamcovou mali tvorivú hodinu, kde si deti samé vyrobili krásnu sliepočku, ktorá im za odmenu zniesla čokoládové vajíčko. Po dlhom sedení v školských laviciach ich pán učiteľ Batár zobral do našej krásnej telocvične. Pre deti mal pripravené zábavné prekážkové dráhy, deti sa vybehali a všetci sme sa spoločne zabavili. Deti, ktoré ani po tomto náročnom vyučovaní neboli unavené, zobrala pani asistentka Homolová do multimediálnej učebne, kde sa na tabletoch zahrali náučné hry. Bolo to úžasné popoludnie a my sa už teraz veľmi tešíme na našich budúcich prváčikov. Touto cestou chceme poďakovať rodičom za prejavenú dôveru zapísať detičky práve do našej školy! Ďakujeme

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje